Varkenshaas in Hoisinsaus ***

varkenshaashoisin-004

Misschien vraag je je wel eens af: “hoe komt ze aan die recepten”.
Die krijg ik via email toegezonden van een Chinese kok uit China.
Vervolgens vertaal ik ze voor mezelf ( ik krijg ze in het Engels ) en sla ze op.
De ingredienten pas ik enigzins aan, aan wat hier in de Toko’s te krijgen is, want niet alles is in Nederland te verkrijgen.
Onderstaand recept is er weer 1 van mijn Chinese kok “op afstand”.
En alles wat nodig is voor dit recept is hier in Nederland te koop.

Nodig voor 4 personen:

1 pond varkenshaas, in dunne plakjes gesneden.
1/2 pakje diepvrieserwten
1 eetlepel olie

Voor de saus:

2 eetlepels Hoisin saus ( Toko)
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel droge sherry of Chinese rijstwijn ( Toko)

Bereiding:

Vermeng de ingredienten voor de saus en zet apart.
Verhit olie in een wok en roerbak de plakjes varkenshaas tot ze bruin worden.
Voeg dan de doperwten toe en roerbak ca 2 minuten mee.
Voeg vervolgens de saus toe en roerbak op hoog vuur 1 minuut.
Serveer met witte rijst.

Eet smakelijk!